Røyke hasj i utlandet

Røyke hasj i utlandet

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

paragraf_litenHvis en blir stoppet i tollen på Gardermoen etter hundemarkering p.g.a lukt i klærene og inrømmer å ha røyket i Amsterdam er dette straffbart ? Har selvfølgelig ikke med noe ulovlig men inrømmer altså bruk i Amstardam.
Mann, 39 år fra Oppland

Du vil ikke straffes for dette. Handlinger foretatt i Nederland, rammes av nederlandsk lov, ikke norsk. Norske tollere følger den Norske lovgivningen når det gjelder innførsel av ulovlige varer. Hvis de ikke har funnet noe på deg deg vil de ikke forfølge saken. Det eneste man ev. kan straffes for, er hvis du fortsatt er ruset når du ankommer Norge (i og med at det er ulovlig å være ruset på hasj i Norge). Men dette er svært lite sannsynlig at du vil straffes for.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne