Påvisning tid urin GHB

Hei, jeg har en venninnde som har brukt GHB hver dag i tre uker. Hun har tatt urinprøver noen ganger 13-14 timer etter sist inntak. Hun er liten tynn og har antageligvis rask forbrenning.
Hun lurer på hva sannsynligheten for at det faktisk er ute etter 12 timer er, og hvorvidt laboratorier kan se endringer/svingninger i verdier, selv om hun har levert negative prøver, og dermed om de kan analysere nærmere og finne ut hva det er?

Kvinne, 28 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

Det er kort påvisningstid for GHB i både urin- og blodprøver, og kan bare maksimalt påvises i inntil et halvt døgn. Det testes ikke for GHB i vanlige ruspanel. Du må gjerne snakke med din venninne om at GHB bruk medfører stor risiko for overdoser, skader på organer og hjernen.  Du/hun kan lese mer om GHB på vår hjemmeside RUStelefonen.no/fakta om ghb -gbl.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne