7 gram weed – hvor stor blir boten

Hei jeg ble tatt med 7 gram weed og lurer på hvor stor boten min ca kommer på

Mann, 20 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det kommer an på en del faktorer. Det ene er om du har liknende ting på rullebladet fra før. Det andre er omstendighetene, feks. om det ansees for å være til eget bruk (hvilket det trolig vil). Det kommer også an på hvilket lovverk de dømmer etter (bruk og besittelse eller erverv i tillegg).

Vi kan ikke gi noe fasit på det, men vil anta at du får noen tusenlapper i bot. Du finner en del informasjon i denne artikkelen (vi gjør oppmerksom på at Normal er en politisk organisasjon, og at vi ikke står inne for innholdet generelt på disse sidene, men artikkelen om lovgivning er informativ).

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne