Rus

Rus

Hva er en fin definisjon på rusmidler

Mann, 15 år fra Trøndelag


RUStelefonen svarer:

Ja hva som er en fin definisjon er ikke lett å si for det er så mange ulike typer rusmidler som virker på ulik måte.  Store medisinske leksikon definerer det som «Rusmidler, stoffer som gir opplevelser av rus».  Forebygging.no definerer de det som «Et rusmiddel er et kjemisk stoff som kan påvirke sentralnervesystemet slik at personen opplever endring i psykiske og kroppslige funksjoner. For at midlet skal bli brukt som rusmiddel, må endringene enten umiddelbart kjennes tiltrekkende eller være slik at personen lærer seg til å like virkningen«.

Så her har du en kort og en litt lengere definisjon, søker du på nettet vil du nok finne flere.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet