Hva er egentlig cannabis? (til en skoleoppgave)

hva er egentlig cannabis?(til en skole oppgave)

Mann, 14 år fra Finnmark


RUStelefonen svarer:

Cannabis er navnet på en planteart, Cannabis sativa. Når man snakker om å røyke cannabis, betyr det vanligvis at cannabisplanten har blitt brukt til å lage hasj eller marihuana. Hasj er plantedeler og olje fra planten som presses sammen, og danner brune klumper, mens marihuana er tørkede plantedeler.

Når man røyker cannabis, oppleves en rus. Det varierer litt fra person til person hvordan denne rusen oppleves, og det handler også om hvor mye man røyker, hvor sterk cannabisen er, og andre ting. Men mange opplever en sløvende/beroligende virkning. Vi har mye informasjon om cannabis på våre faktasider – forhåpentligvis finner du alt du trenger å vite der!

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne