Har kjøpt Xanax med 2 -tall på den ene side

Har kjøpt Xanax med 2 -tall på den ene side og Xanax på en andre. Har lest meg til at dette kan være farlig. Jeg trenger noe beroligende nå og da. Er det risikofylt å ta en 1/4-del av tablett ikke jevnlig? Kan slikt bruk føre til overdose?. Jeg vil være over en vanskelig periode i løpet av sommer/høst. Blir jeg avhengig etter den korte tiden? Kommer ikke til å kjøpe dette senere – jeg visste ikke hva jeg kjøpte.

Kvinne, 67 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Du sier ikke hvor du kjøpte dem. Hvis du ikke vet hvor de kommer fra, må du vurdere nøye hvorvidt dette kan være farlige tabletter. I verste fall er ulovlig produserte Xanax 2 mg livsfarlige å spise. Les mer her (NRK). Er du i den minste tvil om dette kan være slike farlige tabletter, IKKE SPIS DEM!

Xanax (Xanor) 2 mg som er produsert for det norske markedet ser annerledes ut enn de du beskriver. Se bilde her.

Dersom dette er tabletter som inneholder det de skal, er det ikke farlig å ta 0,5 mg en sjelden gang. Slik bruk fører ikke til overdose, men jo oftere og lengre du tar dem, jo større er risikoen for tilvenning/avhengighet. Blander du med alkohol eller andre dempende medikamenter, øker risikoen for skadelige virkninger.

 

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet