Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

En far som ofte blir påvirket av alkohol

E-post Skriv ut PDF
lglassHei. Har i lengre tid sett at min far alt for ofte koser seg meg alkohol og ikkje klarer å begrense seg. Drikker vertfall 1-2 bokser kvar dag og blir ofte brisen og snøvlete. Startet å drikke meir for ca 14 år sida, når min mor fekk kreft. Har ikkje skjønt kor utbredt hans drikkeproblem er før no, og aner ikkje korleis eg skal ta tak i det. Korleis skal man konfrontere han, når han tidligare har benekta det til søsken!? Kva burde man gjære? Kan alkohol sammen med hjertemedisin skape ekstra bivirkninger?
Mann, 26 år fra Sogn og Fjordane
Les mer …
 

Rusmisbruker

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Trenger hjelp!!!!! per e post og den koden nedenfor er lett og forstå når man er rusa...
Mann, 36 år fra
Les mer …
 

Alkohol og Imovane

E-post Skriv ut PDF
himmelHei - jeg har nå erfart to tilfeller av fullstendig blackout og urasjonell oppførsel ved alkoholinntak blandet med Imovane. Bruker imovane for søvnløshet foreskrevet av lege og lurer på om denne miksen er direkte farlig.
Kvinne, 46 år fra Vest-Agder
Les mer …
 

Hvordan hjelpe?

E-post Skriv ut PDF
keyEr pårørende av en rusmisbruker. nær slekt. lurer på hvordan man kan gjøre det for å hjelpe? når det er så ille at man blir trukket på av den rusmisbrukeren?trenger noen andre å snakke med som har erfart dette

Kvinne, 33 år fra Nordland
Les mer …
 

Spørsmål

E-post Skriv ut PDF
paragraf_litenHei, viss man blir tatt med en viss mengde hasj kan man få bot. men viss man bare røyker, uten å ha noe på seg, kan man da egentlig få bot??
Mann, 32 år fra Buskerud
Les mer …
 

Samboer med alkoholproblem og angst

E-post Skriv ut PDF
keyHei. Jeg og min samboer er begge i 30 årene. Oppveksten hennes har vært preget av rus og litt dårlig forhold til familie. Vi ble samboere for ca 5 år siden. Hun har alltid oppført seg lettere agresiv og meget pratsom når hun drikker. Da tar hun ofte opp vonde tema som hun ikke tørr å ta opp i edru tilstand. Det siste året har hun gått bak min rygg. Brukt kredittkortet og kjøpt alkohol for over 20.000 kr. samt egen lønn. For 2 uker siden la hun seg til å sove. Jeg ble vekket og spurte om hun hadde drukket. Hun sa ja. Samtidig sa hun at hun hadde prøvd å ta livet sitt med kniv rett før hun kom for å legge seg. Hun innså den kvelden at hun trenger hjelp. Dagen etter gikk vi til fastlegen. Vi ble videre hennvist til bergensklinikkene. Par mnd ventetid. Den siste uken har hun drukket 2 ganger. Begge gangene har hun blitt så deprimert at hun vurderer selvmord.
Les mer …
 

Oppfølging til spørsmålet: Feilkilder ved UP

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Hei igjen! Takk for svar. Nå er det slik at vi ikkei bruker hurtigtester, men sender inn til vanlig standard labanalyse. Hva vet dere om mulige feilkilder for UP sendt til lab. Det blir også sagt at man har fjernet det som kan slå ut i valmuefrø, medfører dette riktighet?

Kvinne, 48 år fra Oslo
Les mer …
 

Feilkilder på UP

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Jobber på rusinstitusjon og vi har en pasient som har testet positivt på opiater. På bakgrunn av lang erfaring er jeg svært sjelden klar for å tro det når pasientene ikke vedkjenner seg rusing som vises på urinprøver, men denne gangen tror jeg kanskje det stemmer. Lurer derfro på om dere har en oversikt over hva som kan slå ut på urinprøver, og som ikke er rusmidler. Har hørt rykter om valmuefrø, nesedråper osv Hadde vært flott å få vite hva som faktisk stemmer!!

Kvinne, 48 år fra Oslo
Les mer …
 

adhd utredning

E-post Skriv ut PDF
blue_hillsHei. Skal til legen for å snakke om adhd utredning i morgen. er det vanlig å ta urinprøve da?
Kvinne, 25 år fra Rogaland

 

Les mer …
 

Spørsmål om Hasj - Røyking i Utlandet

E-post Skriv ut PDF
Hallo! Jeg jobber i Offshore på båt og jeg bor nå på Gran Canaria. Det jeg lurer på er om jeg kan røyke hasj når jeg er i et land (Spania) der det er avkriminalisert og det faktisk er lovelig å ha en viss mengde til eget bruk uten å bli dømt for det i Norge? Jobben min krever at jeg ikke bruker rusmiddler ombord, men er usikker på om dette også gjelder friperiodene mine som er på 4 uker (4 uker på, 4 uker fri). Så sett at jeg røyker 5 gram hasj iløpet av en helg, to helger på en måned (røyker ikke i ukedagene), og ikke røyker i en uke før jeg skal på jobb (som offshore-arbeider kan jeg bli pålagt til å ta en tilfeldig urinprøve), hvor store er sjansene for at urinprøven blir posetiv? Mvh. Megselv :)

Mann, 28 år fra Sør-Trøndelag
Les mer …
 


Side 50 av 134
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english