Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Hvordan løse alkoholproblem

E-post Skriv ut PDF
promillesymbol_litenHei. Jeg har et problem med at jeg stort sett aldri klarer å stoppe å drikke når jeg er på fest. Drikker til alle har sovnet. Har ingen problemer med 4 pils å stoppe men dersom det blir 10- 15 så blir det gjerne blackout og mister kontrollen. Gjør også svært mye dumt når jeg er så full. Kan godt la være å drikke i 3 måneder ingen problem men når jeg skal ta en fest så heller jeg innpå til jeg blir altfor full. Kan jo sette meg en grense på 4 øl og være beinhard med meg selv. Tror det skal virke men redd det kan bli hardt. Avhold er jo også en mulighet men da blir en jo nesten sett på som en raring. ( har mennesker i nær familie som har alkoholproblemer) Noen jeg bør prate med eller? Kan noen hjelpe meg til å klare å stoppe i tide?

Mann, 34 år fra Troms
Les mer …
 

Bløtlegge hasjklump ?

E-post Skriv ut PDF
cannabisHei. Har et spørsmål ang bløtlegge av hasjklumper. Har prøvd og google litt rundt, men finner ikke noe . For en stund siden kjøpte jeg noen gram dårlig hasj. Den var hard, lys og tørr. Verken smakte eller føltes godt. Ved et uhell ble klumpen vasket i en bukselomme, pakket inni plastfolie. Etter dette var klumpen mye mykere, møkere og både smakte bedre, og fikk en bedre effekt av den. Det skulle jeg ikke tro. Prøvde dette igjen nettopp, bare da la jeg hele klumpen i vann. Lot det ligge en dag, og vips, så var klumpen myk, mørk og fin. Smakte bra, og føles god....hmmm...hva kan dette komme av? Skulle nesten tro at jeg har skyllet bort alt dritten i klumpen....men at den skulle bli bedre??
Kvinne, 25 år fra Rogaland
Les mer …
 

kokain

E-post Skriv ut PDF
kokainHeisann tok ett halvtgram kokain for to dager siden. Jeg tok en del dop før,men sluttet helt for mange år siden,men var dum ta noen streker nå for 2 dager siden. Men, føler meg helt i fin form. Det jeg lurer på vist man tar en enkeltilfelle med ett halvt gram så eg gjorde så kan eg ikke få hjerneblødning eller hjerteinfarkt nå i ettertid av denne lille dosen sant? er jo snart gått 3 dager,så det er vel ute av kroppen.Men vist man kan få hjerneblødning el hjerteinfarkt er ikke dette ved store doser og da vi det skje når man er i rusen,ikke i ettertid etter en veldig lav dose i ett enketlttilfelle sant? jeg kommer aldri til gjøre det igjen.Jeg trenger ikke være redd for dette sant?
Mann, 30 år fra Hordaland
Les mer …
 

Imovane, Zopiclone-avhengighet

E-post Skriv ut PDF
Hei, Det har gått opp for meg i den siste tiden at jeg har blitt altfor glad i Imovane. Det har seg slik at jeg har slitt periodevis med søvn store deler av livet, og for et par år siden
tabletter hvite
fikk jeg utskrevet Imovane av fastlegen min, som jeg kunne ta etter behov. Det hjalp som bare det, og i en lang periode var det veldig beroligende å vite at jeg hadde Imovane i skapet so jeg kunne ta en av hvis jeg hadde stressende perioder. Problemet mitt har blitt at jeg har tatt imovane hver eneste kveld i det siste, og effekten av kun 1 tablett er ikke lenger nok for at jeg skal få sove. Nå tar jeg ofte 3-4 for å sovne inn, og ofte er ikke det nok heller. Jeg er klar over at mitt inntak har gått for langt, og jeg vil så gjerne bli kvitt denne avhengiheten. Har dere noen råd om hvordan jeg kan trappe ned forbruket? Jeg har prøvd å slutte tvert flere ganger, men da blir det 2-3 søvnløse netter på rad, noe som gjør det utrolig vanskelig å fungere i jobb på dagtid. Håper på noen råd som kan hjelpe meg å snu skuta.
Mann, 36 år fra Oslo
Les mer …
 

Testamente

E-post Skriv ut PDF
paragraf_litenMin datter har en uhelbredelig sykdom og vil ikke bli så gammel. Kan hun testamentere alle sine ting til lillesøster uten problemer? Jeg vet at både jeg og faren er de som naturlig arver, men det er ikke hennes ønske, ikke vårt heller. Jeg har tenkt å skrive et testamente med bevittnede navtegninger, i lillesøsters favør. Er det så enkelt?

Kvinne, 67 år fra Oslo
Les mer …
 

Slutte å drikke

E-post Skriv ut PDF

 

promillesymbol_litenJeg har over flere år brukt alkohol som sovemiddel, nesten uten unntak daglig. Nå innser jeg at jeg må kutte ut alkoholen, og finne tilbake til den jeg var før. Er det "farlig" å kutte det helt ut sånn plutselig? Antar at de første dagene edru blir grusomme, men det er vel til å leve med. Har ikke lyst til å blande legen min inn i dette, og vil gjerne klare meg uten medikamenter om mulig.

Kvinne, 38 år fra Aust-Agder
Les mer …
 

Graviditet og ruskontroll.

E-post Skriv ut PDF
Hei. Jeg er en kvinne på 29 år som er gravid i 8 uke. Etter å ha vært hos fastlegen er jeg nå forvirret og fortvilet. Det viser seg nemlig sånn at siden jeg tidligere har hatt en historikk med bruk av Amfetamin og hovedsaklig Benzodiazepiner/smertestillende(De to sistnevnte for det meste tidligere rekvirert av lege), har politiet kontaktet Nav og opplyst om tidligere problemer, og videre har Nav i sin tur kontaktet fastlegen min og bedt om prøvetekning for å utelukke bruk under svangerskap. Jeg fikk beskjed av fastlegen om at han personlig var av mening at det skulle være nulltoleranse av bruk av både lovlige legemidler og narkotika-listede legemidler under svangerskapet. Han vil dermed kreve urinprøver ukentlig, hvorav en`uteblitt vil gi resultat "Positivt". (Jeg informerte legen om at dersom jeg tok urinprøve på "stående fot" ville det være fare for at resultatet kom tilbake "Positivt" pga at jeg har brukt medikamenter forut for svangerskapet, og også moderat etter at jeg fikk påvist svangerskapet for 2 uker siden.)
Les mer …
 

Rusmidler

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Jeg er en 40 år gammel mann som lørdag inntok 2 stk valium, + røyket 0.5 g hasj. Ble tatt inn til blodprøve tirsdag... Hva tror du verdiene på blodprøven vil være? Jobber som sjofør og er livredd for å miste jobben! Har kuttet ut alt av rus. Håper på ærlig svar.

Mann, 40 år fra Nordland
Les mer …
 

Weed

E-post Skriv ut PDF
cannabisHvor farlig er det å røyke ren weed?

Mann, 41 år fra Sør-Trøndelag
Les mer …
 

Mistanke om salg av narkotika

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Hei, mistenker at det foregår salg av narkotika i en leilighet i sameiet jeg bor i, og at det i den forbindelse kan forekomme innslipp av uønskende personer i blokka. Er det noen vits i å kontakte politiet basert på en ren mistanke?

Mann, 37 år fra Oslo
Les mer …
 


Side 50 av 141
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english