Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Abstinens på metadon

E-post Skriv ut PDF
metadonJeg har desverre hekta meg på metadon. Har tatt en "slurk" daglig i ca 5 mnd nå. Men nå er det nok, og er inne i dag 2 av abstinensene. Lite søvn, fryser og er varm om hverandre og har ekstremt vondt i ledda og hodet. Det jeg lurer på er om det finnes noen råd/hjelp mot dette. Jeg tenker ikke å hekte meg på noe nytt for å fjerne/hjelpe på abstinensene, så å gå til lege o.l er uaktuelt. Lurer også på om hvor lang tid det kan ta før det værste har gitt seg?

Kvinne, 32 år fra Nord-Trøndelag
Les mer …
 

Bekymret for et familiemedlem

E-post Skriv ut PDF
alkohol_bildeHei. Jeg har et familiemedlem på 36 år som jeg frykter har alkoholproblemer. Vi har hatt litt mistanke til vedkommende før, men når det ble snakket om ble det forsvart med at lukten kom fra pastiller og en medisin som vedkommende måtte ha, derfor kunne det lukte alkohol, men det var ifølge vedkommende ikke alkohol. Personen har hatt brusflasker med seg i veska som det har vært annet innhold i enn det flaskeettiketten viser. Personen har også ofte deprimerende perioder, og panikkangst. Det er også missbruk utover i denne personens familie, så sjansen for at vedkommende også blir en misbruker er vel stor. Vedkommende har fire barn mellom 0-17 år og ektefelle. Øvrig familie er veldig bekymret og tror at ektefellen til vedkommende ikke er klar over at det drikkes. Hva skal vi gjøre? Først snakke med den pårørende ektefellen, eller si at vedkommende nå må oppsøke profesjonell hjelp? Hva kan familien rundt gjøre?

Mann, 24 år fra Vest-Agder
Les mer …
 

Rus - foster

E-post Skriv ut PDF
Jeg lurer rett og slett på om hvis far missbruker narkostiske stoffer, om dette kan ha noe med foster å gjøre. Altså akkurat som genee, at missbruket kan påpirke foster fra befruktningen

27 år fra Akershus
Les mer …
 

Fremgangsmåte

E-post Skriv ut PDF
Jeg er en mor på 42 år som er bekymret for min sønn på snart 20 år. Han bor alene, men vi har fått nyss om at han bruker og selger hasj. Jeg har også lest meg fram til en del ting rundt dette, og mye stemmer. Hvordan er det anbefalt at vi skal gå fram? Konfronterer vi han, vil han vel benekte alt...?! I og med han ikke bor hjemme, er jeg veldig usikker på hvor mye vi kan "kreve" av han.

Kvinne, 42 år fra Oppland
Les mer …
 

Kan Ritalin slå ut som amfetamin på urinprøver?

E-post Skriv ut PDF
blue-question-mark Da jeg pratet med dere på tlf, sa dere at Ritalin kunne gi utslag som amfetamin på urinprøver. Men nå skriver dere at dette ikke er mulig, hvorfor? Min mann har tatt Ritalin i flere mnd pga. ADHD.

Kvinne, 27 år fra Nordland
Les mer …
 

Ritalin

E-post Skriv ut PDF
Hei min man har vært rusfri i 1år ,nå lurer jeg på om ritalin kan gji utslag på urinprøve som amfetamin?

Kvinne, 27 år fra Nordland
Les mer …
 

Kan legen kreve urinprøve?

E-post Skriv ut PDF
Hei! Jeg går på sterke smertestillende revidert av fastlegen min. På sist time sa hun at hun kunne finne på å be om urinprøve for å teste meg for THC. Jeg fant det krenkende og følte meg mistenkeliggjort! Hun har ingen grunnlag for å be om urinprøve. Kan fastlegen min forlange en urinprøve av meg?

Kvinne, 33 år fra Nordland
Les mer …
 

Rusfri

E-post Skriv ut PDF
Helt siden jeg var midt i 20-årene har jeg hatt stor glede av alkohol. Jeg har hatt mine aller sterkeste opplevelser i lett alkoholrus. For ca 15 år siden ga kona meg alkoholforbud,og siden den dagen har jeg drukket i smug. Dette blir feil hver gang for jeg har mindre kontroll og drikker for fort. I det siste har jeg ikke opplevd den fantastiske følelsen som jeg har lengtet etter. Jeg har ingen effekt før jeg har fått altfor mye innabords. Jeg ønsker ikke å ha det på denne måten. Aller helst ville jeg ønske å nyte en pils eller et godt glass vin heime.

Mann, 62 år fra Akershus
Les mer …
 

Narkotika test

E-post Skriv ut PDF
Lurer veldig på hvordan disse narkotika testene fungerer.Har endelig klart å slutte å røyke hasj og skal mest sannsynlig ta urinprøve på Furst.Har kjøpt disse strip narkotika testene over netter og resultatet viser nå en sterk rosa strek og en svak rosa strek.Som i utgangspunktet skal være negativt,men er den virkelig det?og hvor nøyaktig er denne testen?Betyr dette at jeg fortsatt har Tch i kroppen og at evt det er lite?eller vil det slå ut på testene de har hos Furst ?vil gjerne være sikker og rus fri.På forhånd takk

Kvinne, 29 år fra Oslo
Les mer …
 

cannabis

E-post Skriv ut PDF
Fant en pose med stoff hos min sønn, som jeg ikke viste hvsa det var. Gikk politiet da jeg mistenkte at det var hasj. Det førte til ransakelse av hans rom med politi i full uniform( tenk hva naboene tenkte) og han fikk en bot på 4000 som jeg måtte betale. Han var 15 år da. Det første og sisite gang jeg går til politiet, snakk om hjelpeapperat.

Mann, 69 år fra Akershus
Les mer …
 


Side 50 av 144
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english