Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Samboer med alkoholproblem og angst

E-post Skriv ut PDF
keyHei. Jeg og min samboer er begge i 30 årene. Oppveksten hennes har vært preget av rus og litt dårlig forhold til familie. Vi ble samboere for ca 5 år siden. Hun har alltid oppført seg lettere agresiv og meget pratsom når hun drikker. Da tar hun ofte opp vonde tema som hun ikke tørr å ta opp i edru tilstand. Det siste året har hun gått bak min rygg. Brukt kredittkortet og kjøpt alkohol for over 20.000 kr. samt egen lønn. For 2 uker siden la hun seg til å sove. Jeg ble vekket og spurte om hun hadde drukket. Hun sa ja. Samtidig sa hun at hun hadde prøvd å ta livet sitt med kniv rett før hun kom for å legge seg. Hun innså den kvelden at hun trenger hjelp. Dagen etter gikk vi til fastlegen. Vi ble videre hennvist til bergensklinikkene. Par mnd ventetid. Den siste uken har hun drukket 2 ganger. Begge gangene har hun blitt så deprimert at hun vurderer selvmord.
Les mer …
 

Oppfølging til spørsmålet: Feilkilder ved UP

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Hei igjen! Takk for svar. Nå er det slik at vi ikkei bruker hurtigtester, men sender inn til vanlig standard labanalyse. Hva vet dere om mulige feilkilder for UP sendt til lab. Det blir også sagt at man har fjernet det som kan slå ut i valmuefrø, medfører dette riktighet?

Kvinne, 48 år fra Oslo
Les mer …
 

Feilkilder på UP

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Jobber på rusinstitusjon og vi har en pasient som har testet positivt på opiater. På bakgrunn av lang erfaring er jeg svært sjelden klar for å tro det når pasientene ikke vedkjenner seg rusing som vises på urinprøver, men denne gangen tror jeg kanskje det stemmer. Lurer derfro på om dere har en oversikt over hva som kan slå ut på urinprøver, og som ikke er rusmidler. Har hørt rykter om valmuefrø, nesedråper osv Hadde vært flott å få vite hva som faktisk stemmer!!

Kvinne, 48 år fra Oslo
Les mer …
 

adhd utredning

E-post Skriv ut PDF
blue_hillsHei. Skal til legen for å snakke om adhd utredning i morgen. er det vanlig å ta urinprøve da?
Kvinne, 25 år fra Rogaland

 

Les mer …
 

Spørsmål om Hasj - Røyking i Utlandet

E-post Skriv ut PDF
Hallo! Jeg jobber i Offshore på båt og jeg bor nå på Gran Canaria. Det jeg lurer på er om jeg kan røyke hasj når jeg er i et land (Spania) der det er avkriminalisert og det faktisk er lovelig å ha en viss mengde til eget bruk uten å bli dømt for det i Norge? Jobben min krever at jeg ikke bruker rusmiddler ombord, men er usikker på om dette også gjelder friperiodene mine som er på 4 uker (4 uker på, 4 uker fri). Så sett at jeg røyker 5 gram hasj iløpet av en helg, to helger på en måned (røyker ikke i ukedagene), og ikke røyker i en uke før jeg skal på jobb (som offshore-arbeider kan jeg bli pålagt til å ta en tilfeldig urinprøve), hvor store er sjansene for at urinprøven blir posetiv? Mvh. Megselv :)

Mann, 28 år fra Sør-Trøndelag
Les mer …
 

bomskudd subutex

E-post Skriv ut PDF
jeg får av og til noen store vonde klumer som bruker uker på å gå ned igjen,det er ikke vet stikksteet men på hellt andre steder...som litt lenger opp eller nede på armen.jeg har blodsvar hele tida så set er ikke bomskudd. merka er litt større enn ei stor klinkekule og litt mindre en en liten ping pong ball.jeg har drevet med dette i none tiår nå og har aldri hørt subutex skulle ødelegge årene dine,tvertimot. kan noen fortelle meg om hva det er som skjer?blir redd når hånda hovener opp i dobbel str noen dager,

Kvinne, 30 år fra Møre og Romsdal
Les mer …
 

Er i ferd med å bli narkoman?

E-post Skriv ut PDF
Min 23 år gamle lillebror trenger hjelp. For 2 år siden var han i full jobb, leide egen leilighet og så ut til å klare seg bra. Han ble etterhvert deprimert og sa opp jobben. Nå ruser han seg daglig på hasj og valium mens han i helgene bruker kokain, amfetamin og mengder med alkohol. Han har flyttet hjem til vår mor og er i ferd med å rive familien i fillebiter. Han har gått ned 10-15 kg, sover til kl 17-18 alle dager og gir generelt f i livet sitt. Det toppet seg forrige uke da politiet gjennomførte rassia i huset. Han er selvsagt konfrontert med dette på alle mulige måter.
Les mer …
 

kjørt meg fast

E-post Skriv ut PDF
Hei. 2011 er nok året jeg ønsker havner i glemme boken. hatt et komplisert samlivsbrudd med både medgang å mye motgang. jeg fikk heldigvis hovedansvaret for vår felles sønn, men jeg fant også trøst hos mine "dårligere" venner. noe som har ført til hardere festing for vær gang jeg har ungefri. har aldri ruset meg med han tilstede, men nå føler jeg det er på vei til å bli ukontrolerbart på den måten til nå er det værste, store risikoer med blant annet kjøring og økonomi. rusen det er snakk om er alkohol og av og til kombinert med amfetamin.
Les mer …
 

subutex injisering

E-post Skriv ut PDF
jeg har brukt subutex ved injisering i 4 år og siste tiden får jeg kuler,hevelse på forskjellige plasser (ikke ved stikkstedet)etter noen timer.er dette farlig?det er klumper litt størrej enn ei stor klinkekule og jeg blir rød og varm på stedet.det oppleves som ett press i hele hånden når jeg injiserer-det har jeg aldri opplevd før og det er ikke bom siden jeg har blodsvar hele tiden.er det mulig jeg har tettet årene eller noe slikt?
Kvinne, år fra Sogn og Fjordane
Les mer …
 

Slutte å drikke

E-post Skriv ut PDF
Jeg har etter omstedighetene begynt å ruse meg på alkohol etter en tøff periode livet. Så jeg drikker minst 2 flasker vin hver eneste dag. Jeg har blitt bekymret for helse, jobb og fremtid og familieomsorg. Jeg drikket i 6-7 år nå. Hvilke skader har jeg pådratt kroppen, og vill det la seg reparere? Jeg har nå vært tørr en uke uten direkte problemer annet at natta sover jeg veldig rolig og svetter enormt. Vil dette normalisere seg?

Mann, 40 år fra Oslo

 

Les mer …
 


Side 50 av 133
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english