Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

på tur inn i rus

E-post Skriv ut PDF
Jeg er far til en jente på 18 som er på tur inn i rus, harsj og tabeletter, har truffet en ny type og falt helt ut av skolen møter ikke opp, hva kan vi som foreldre gjøre og hvor kan vi få hjelp.

Mann, 53 år fra Nordland
Les mer …
 

Ritalin

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Hei, jeg lurer på om et inntak av ca 5 ritalin tabletter vil gi utslag på urinprøve tatt 2.5 dager etterpå. Drakk mye vann de dagene , og det var lite farge på urinen når prøven var tatt. Jeg sitter i fengsel, på en åpen soning, og er litt usikker på hvilke tester de bruker her. Har lest på nettet at de ikke sjekker for ritalin i vanlige narkotester, men at en kan ta en tilleggstest for å finne flere stoffer. Er det evnt vanlig å ta en slik utvidet test, eller vil det bare gjøre testen mer kostbar? Mvh en bekymret . .

Mann, 30 år fra Oslo
Les mer …
 

Nye tenner

E-post Skriv ut PDF
Hei. Jeg er en dame på 41 år som nå har vært rusfri i snart 6 mnd. etter 5 år med amfetamin misbruk. Jeg har høyskole utdannelse, og ønsker meg med tiden tilbake til jobb, men den største hindringen min for i det hele tatt kunne leve her i den "strighte" verden, er tennene mine. Jeg har ødelagt tennene mine totalt, har mistet alle sammen på høyre side oppe, har konstant tannverk og store problemer med å spise. I tillegg smiler jeg jo aldri mer, isolerer meg og er forferdelig deprimert pga dette. Jeg har skikkelig tannlegeskrekk i tillegg. Jeg har hørt jeg kan få dekket mesteparten av tannlege utgiftene, men hvor henvender jeg meg, og hvordan skal jeg vite hvilke tannleger som er best for meg? Er helt motløs, og synes livet er bare grått og trist. Finnes det noe håp for meg, noen som kan hjelpe? Jeg står i stampe...

Kvinne, 41 år fra Vestfold
Les mer …
 

Alkolhol

E-post Skriv ut PDF
keyJeg trenger hjelp. Hvordan kan jeg få min samboer til å tenke på familien og ikke på den farskens alkoholen? sliter

Kvinne, 24 år fra Troms
Les mer …
 

Kjøpe paralagin forte og førerkort

E-post Skriv ut PDF
Hei ! Hva skjer dersom en kjøper paralagin forte, en 20 stk. Får en bot eller mister en førerkortet selv om en ikke har kjørt bil i det hele tatt ?

Mann, 50 år fra Oslo

 

Les mer …
 

veilede

E-post Skriv ut PDF
Hva gjør jeg for å hjelpen min kjæreste med alkohol.Hva bør jeg gjøre og ikke gjøre?

Mann, 43 år fra Akershus

 

Les mer …
 

Alkohol

E-post Skriv ut PDF
vinflaske og -glassHeisann Jeg lurte på hva som var mest skadelig for kroppen av to scenarioer. Å drikke alkohol fra kl.20.00 til 03.00, 20-30 enheter pr.dag 7 dager i strekk. Eller å drikke alkohol fra man våkner til man legger seg, 20-30 enheter pr.dag 7 dager i strekk. Jeg vet det ikke er godt for kroppen å drikke så mye og ofte, men hva er best for kroppen av disse to ondene. Takk på forhånd for svar!

Mann, 26 år fra Troms
Les mer …
 

Bekymret søster.

E-post Skriv ut PDF
key Hei! Jeg har en storebror som har drevet med rusmidler (spesielt mye hasj), i 6 år nå. min mor må ta hånd om økonomien hans, for at han skal kunne ha et sted å bo. Han har vært lagt inn på rundt 5 steder hvor de tilbyr avrusing, uten hell. Han har blant annet har prøvd å ta livet sitt 3 ganger, fordi han sier at han ikke vil leve mer. Personlig tror jeg ikke på at han vil ta livet sitt, at han kun er ute etter oppmerksomhet, (dette er ut ifra måten han gjorde det på).
Les mer …
 

Er det farlig for fosteret og kutte cannabis røyking momentant etter 7 mnd med røyking?

E-post Skriv ut PDF
cannabisJeg har røyket, til tider mye, i løpet av svangerskapet mitt.. Hver dag.. Jeg har ikke klart å slutte, men nå er det nok. Jeg har 1 mnd igjen før tassen kommer, og lurer på om det er farlig å bare kutte helt, uten å trappe ned for fosteret? Har helt panikk for at noe skal merkes på sykehuset..., Og ja så klart hater jeg meg selv for at jeg ikke har klart kutte før..

Kvinne, 23 år fra
Les mer …
 

Hvordan spørre barnet?

E-post Skriv ut PDF
keyHei! Jeg har en datter på 6 år. Hun har samvær med far annen hver helg. Far har alltid hatt et stort alkoholforbruk, noe som ikke ble bedre da jenta vår kom til verden. Far sier han ikke drikker når han har barnet, men nå reagerer jenta mi plutselig på alt som har med alkohol å gjøre. Hvis jeg kjøper en flaske vin som hun ser blir hun helt "rar" å sier jeg ikke må drikke den før hun har lagt seg.
Les mer …
 


Side 50 av 135
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english