Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Behøver han avrusning?

E-post Skriv ut PDF
cannabisJeg har en samboer som har røykt hasj/cannabis i stort sett hele sitt voksne liv (iallefall i 12 år), til tider hver dag, flere ganger om dagen men stort sett (de fleste år) en gang i uken, gjerne i helgene. Han røyker ikke mye og det er vanskelig å "ta han" på det, men han legger jo etter seg spor som vanskelig kan misoppfattes av et etterhvert trent øye. Jeg har aldri likt det og derfor har han prøvd å skjule det for meg i mange år.
Les mer …
 

Spritforgiftning? Hva gjøre?

E-post Skriv ut PDF
Har inntatt ca 1,5 liter sprit pr dag i mange dager. Har nå akutte sterke kramper i magen. Kan det være noe farlig? Er det vanlig? Hva kan en gjøre for å bedre følgende av spriten? Vanskelig å slutte, da en blir så dårlig at en føler en må reparere. Hva gir de på rehab for å lette denne perioden? Hva er symptomene på alvorlig spritforgiftning?
Mann, 49 år fra Vestfold 
Les mer …
 

Bør jeg informere barna?

E-post Skriv ut PDF
Bør jeg nformere barna om farens siste arrest( 16.12.12) eller skal jeg vente til de finner det ut? Det er ikke første gang men nå er de 15 og snart 16 år. Faren sier jeg ikke skal men jeg er usikker. Vi bor ikke sammen,flyttet fra faren når jeg var gravid med nr to. De har ikke bodd med andre enn meg men hvet om farens tidligere missbruk. Fikk hvite om siste arrest gjennom barnevernet på hjemplassen vår. 
Kvinne, 37 år fra Hordaland
Les mer …
 

Alkokutt

E-post Skriv ut PDF
vinflaske og -glassJeg er en kvinne som har drukket alt for mye i ca 7 år. Jeg har lenge planlagt å slutte og gjorde dette for ca en uke siden. Det har vært lettere enn jeg trodde...men å flytte litt fokus og tankegang :) Det jeg lurer på er hvor lang tid jeg må regne før alle abstinenser er over, dvs svette og litt kvalme ( stort sett eneste jeg har merket)...glad for svar :)
Kvinne, 46 år fra Finnmark
Les mer …
 

Behandlingstilbud for voksne

E-post Skriv ut PDF
keyHei Jeg lurer på hvilke behandlingstilbud som finnes for (godt) voksne rusmisbrukere. Jeg lurer også på hvilke av disse behandlingstilbudene dere kan anbefale og om noen av disse finansieres av stat/kommune/fylke
Kvinne, 31 år fra Østfold
Les mer …
 

GHB

E-post Skriv ut PDF
 

ghb_brosjyre_litenGår det an på noen som helst måte å finne ut om en person har tatt GHB? En test eller noe.. Personen har ofte FLERE symptomer på dette..

Kvinne, 30 år fra Oslo

Les mer …
 

Hvordan kan jeg få hasj fortere ut av kroppen?

E-post Skriv ut PDF
 

hasjHei , hadde noen spøsmål om hvor tid hasj/pot går ut fra kroppen om det er noe du kan gjøre får og får det fortere ut??? svar ærlig!

Mann, 18 år fra Oslo

Les mer …
 

Hasj og hjerneblødninger

E-post Skriv ut PDF
 

rustlf-logo 75x67Mannen min har hatt 3 hjerneblødninger i en ulykke i sin ungdom. Han har for å finne roen røykt hasj både før og etter ulykken.Kan hasjrøykingen hans vøre med på å fremprovosere eleptiske anfall. Han har hatt noen slike anfall. Hva om han blander hasj med litt alkohol i tilegg. venter på svar, takk. hilsen bekymret dame.

Mann, 51 år fra Rogaland

Les mer …
 

Farlig alkoholmisbruk?

E-post Skriv ut PDF
Min samboer på 50 år drikker store mengder sprit og øl hver fredag og lørdag gjennom hele året. Også på helligdager og dager i tillknytning til disse. På ferie handler han alkohol som han har tillgjengelig på kvelden. Han bruker vival som han har fått av legen gjennom ca. 20 år. Hvor ofte og hvor mye han bruker av disse vet jeg ikke. Han bruker de ofte på morgenen for å få bort bakrus. Når jeg tar opp misbruket med han blir han sint, noe han ofte er både påvirket og edru. Tåler lite. Hva bør jeg gjøre??

Kvinne, 44 år fra Vest-Agder
Les mer …
 

Er pappa alkoholiker? Hva gjør vi?

E-post Skriv ut PDF
 
Hei! Faren vår har i mange, mange år hatt et over gjennomsnittet høyt alkoholforbruk.Han drikker hver eneste dag uten unntak. Begynner(etter hva vi ser) i fire-fem tiden på dagen(av og til tidligere), og drikker jevnt utover kvelden. Han blir sjeldent synlig beruset mens vi ser han. Han har en god jobb med mye ansvar og reising, og vil tro det er mye drikking der også. Dette har pågått lenge. Det siste året har vi blitt mer oppmerksom på dette og alkoholinntaket har blitt større. Nå drikker han også brennevin i smug, i tillegg til det som drikkes offentlig. Hver dag...Vi har tatt det opp med ham og han var enig i at han drakk for mye, men sier selv han har kontroll og det har blitt bedre. Vi "barna" var veldig spente på hvordan denne jula ville bli, i og med at det ble mye alkohol forrige julaften. I år var det ikke bedre. Starter i ett tiden på formiddagen og fortsetter utover kvelden. Når han legger seg er han ganske pussa. 
Les mer …
 


Side 50 av 149
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english