Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Slutte å drikke

E-post Skriv ut PDF

 

promillesymbol_litenJeg har over flere år brukt alkohol som sovemiddel, nesten uten unntak daglig. Nå innser jeg at jeg må kutte ut alkoholen, og finne tilbake til den jeg var før. Er det "farlig" å kutte det helt ut sånn plutselig? Antar at de første dagene edru blir grusomme, men det er vel til å leve med. Har ikke lyst til å blande legen min inn i dette, og vil gjerne klare meg uten medikamenter om mulig.

Kvinne, 38 år fra Aust-Agder
Les mer …
 

Graviditet og ruskontroll.

E-post Skriv ut PDF
Hei. Jeg er en kvinne på 29 år som er gravid i 8 uke. Etter å ha vært hos fastlegen er jeg nå forvirret og fortvilet. Det viser seg nemlig sånn at siden jeg tidligere har hatt en historikk med bruk av Amfetamin og hovedsaklig Benzodiazepiner/smertestillende(De to sistnevnte for det meste tidligere rekvirert av lege), har politiet kontaktet Nav og opplyst om tidligere problemer, og videre har Nav i sin tur kontaktet fastlegen min og bedt om prøvetekning for å utelukke bruk under svangerskap. Jeg fikk beskjed av fastlegen om at han personlig var av mening at det skulle være nulltoleranse av bruk av både lovlige legemidler og narkotika-listede legemidler under svangerskapet. Han vil dermed kreve urinprøver ukentlig, hvorav en`uteblitt vil gi resultat "Positivt". (Jeg informerte legen om at dersom jeg tok urinprøve på "stående fot" ville det være fare for at resultatet kom tilbake "Positivt" pga at jeg har brukt medikamenter forut for svangerskapet, og også moderat etter at jeg fikk påvist svangerskapet for 2 uker siden.)
Les mer …
 

Rusmidler

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Jeg er en 40 år gammel mann som lørdag inntok 2 stk valium, + røyket 0.5 g hasj. Ble tatt inn til blodprøve tirsdag... Hva tror du verdiene på blodprøven vil være? Jobber som sjofør og er livredd for å miste jobben! Har kuttet ut alt av rus. Håper på ærlig svar.

Mann, 40 år fra Nordland
Les mer …
 

Weed

E-post Skriv ut PDF
cannabisHvor farlig er det å røyke ren weed?

Mann, 41 år fra Sør-Trøndelag
Les mer …
 

Mistanke om salg av narkotika

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Hei, mistenker at det foregår salg av narkotika i en leilighet i sameiet jeg bor i, og at det i den forbindelse kan forekomme innslipp av uønskende personer i blokka. Er det noen vits i å kontakte politiet basert på en ren mistanke?

Mann, 37 år fra Oslo
Les mer …
 

Tillit

E-post Skriv ut PDF
Hei. Min sønn på 17 år røyker jevnlig hasj. Nå vil han slutte. Han spør om han kan reise til en gård med en jente og en gutt som også vil slutte, de skal være der i tre dager (uten voksne) Lurer på om dette er en god ide? Skal jeg gi han tilliten eller nekte når han faktisk kommer med egne forslag? Usikker...
Kvinne, 37 år fra Hordaland
Les mer …
 

Påvise medisin ved blod- eller urinprøve

E-post Skriv ut PDF
Datteren vår forteller at de voksne i barnehagen sier at man må ta lilla medisin for å være rolig og ikke slå og sparke. Er det noen måte vi kan finne ut om de har gitt henne noe?

Mann, 39 år fra Østfold
Les mer …
 

Mariuana

E-post Skriv ut PDF
cannabisHvor fralig er det å røyke ren mariuana?

Mann, 41 år fra Sør-Trøndelag
Les mer …
 

Hvor farlig er "pot"

E-post Skriv ut PDF
Jeg lurer på hvor farlig det er å røyke pot i forhold til vanlig røyk? Og om det er skadelig å bare røyke litt som medisinsk bruk? Og jeg lurer på hvor lang tid pot etter på at man kan påvise det ved en urinprøve?

Mann, 41 år fra Sør-Trøndelag
Les mer …
 

Er min mann i faresonen?

E-post Skriv ut PDF
lglassMin mann har de siste årene, særlig det siste, blitt mer og mer "avhengig" av å ha øl i huset. "Noen øl fred og lørd" har sklidd ut til noen "få kalde" nesten hver kveld. Jeg har gitt uttrykk for at han må redusere på drikkingen, da jeg er redd han skal havne som alkoholiker. Han blir sur, syns jeg har tåpelige uttalelser og er nesten furtete de gangene jeg har bedt han droppe "kveldskosen" Han mener jeg er prippen, pirkete og overreagerer. I det siste har til og med barna kommentert øldrikkingen. " Må du ha øl nå igjen?" " Kan du kutte ut med å ha øl til maten?" "Hørt om vann?" Han på sin side mener at det er jeg som står bak de uttalelsene. Jeg har ikke sagt noenting til barna pga trodde ikke de så det samme som meg; at han må ha ofte øl. Er det bare jeg som er overreagerer? Hva er normalt alkoholinntak? Trenger sårt noen svar, da dette er et tema jeg ikke vil ta opp med andre. Det er flaut!!

Kvinne, 35 år fra Rogaland
Les mer …
 


Side 50 av 140
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english