Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Forskningen dere viser til er tynn

E-post Skriv ut PDF
cannabisNår jeg konfronterte dere med argumentasjonen om at Helsedirektoratet sier at metabolittene etter cannabis ikke er aktive, viste dere til følgende to artikler for å bevise at det allikevel er slik: http://ncpic.org.au/ncpic/publications/e-zines/article/ncpic-e-zine-august-2009 http://tidsskriftet.no/article/1495645 Har dere lest disse artiklene godt nok? I Mørland sin artikkel står det at THC brytes ned til 11-OH-THC som brytes videre ned til den inaktive metabolitten THC-syre. Etter hva jeg kjenner til skjer dette relativt raskt, altså er det bare inaktive metabolitter i kroppen innen rusen er over. Mørland bør vi vel høre mest på, bør vi ikke, han er tross alt norges mest anerkjente farmakologiske rusforsker? Hvorfor ringer dere ham ikke og spør selv?
Les mer …
 

Rustelfonense svenske propagandaløgner

E-post Skriv ut PDF
Dere sier at cannabis gir kronisk rus, og viser til forskning. Hvordan kan det da ha seg at helsedirektoratet i denne brosjyren (http://helsedirektoratet.no/publikasjoner/fakta-om-narkotiske-stoffer/Sider/default.aspx side 16) sier at metabolittene ikke er aktive? Hvordan kan det ha seg at de fleste brukere oppgir å ikke oppleve noen kronisk rus slik dere påstår? Hvorfor overdriver dere? Ser dere de negative konsekvensene av overdrivelsen i en sosial sammenheng? Ja, enkelte (langt fra alle) oppgir å føle seg litt avslappet, for de fleste gjelder dette en eller to dager etterpå. Noen få sier de har blitt sløvere av cannabis. Men dette kan jo skyldes psykiske årsaker, ikke nødvendigvis metabolitter. At det er et lite mindretall som opplever det er jo en sterk indikator dithen. Og hvordan har det seg at Helsedirektoratets faglige vurdering er en annen enn deres?
Les mer …
 

Hasj

E-post Skriv ut PDF
cannabisHei Jeg har en sønn som til tider røker hasj. Har kompiser som røker,har gått til psykolog hos bup i 1år,så er absolutt utsatt. Usikker på om jeg burde tatt kontakt med politi evt andre i kommunen for oppfølging, evt hvem jeg kan ta kontakt med? Lurer også på hvilke tiltak vi kan ta som familie. På forhånd takk for svar.

Kvinne, 41 år fra Rogaland
Les mer …
 

Metabolittmyten

E-post Skriv ut PDF
hasjJeg ser dere fortsatt driver og påstår at cannabis lagres i fettvevet og gir kronisk rus. Selv om det altså på Helsedirektoratet sine websider står i klartekst at metabolittene som kan spores etter bruk ikke er aktive (og altså ikke gir noen ruspåvirkning eller annen psykoaktiv virkning). De som har erfaring med bruk av cannabis kan også bekrefte at dette ikke stemmer med deres opplevelser. Jeg har hørt det kan være noe forskningsmessig uenighet om metabolittene er psykoaktive eller ikke, selv om Helsedirektoratet sier i sitt faktaark at de ikke er det.
Les mer …
 

Ritalinkapsel intravenøst

E-post Skriv ut PDF
hei! jeg går på ritalin kapsel 2 x 40 mg. en kamerat fortalte meg at det gikk Ann å skyte de. så dette gjorde jeg. og plutselig på 2 dager hadde jeg brukt opp 60 kapsler. er veldig redd nå fordi har litt vondt i magen og ryggen og frykter at noe alvorlig er galt. kan detvære ureparerbare skader? eller klarer leveren og nyrerene å ta seg av det så lenge jeg ikke gjør det igjen. ? håper ikke jeg er skadet for livet og at jeg utvikler kreft pga dette idiotiske påfunnet. jeg knuste de runde ballene som var inni kapselen. og så filtrerte jeg det igjennom bomull. uff!!!!!

Mann, 29 år fra Vestfold
Les mer …
 

Sov i bilen

E-post Skriv ut PDF
Jeg var på telttur/fisketur og nøt alkohol mens jeg fisket og grillet. Da mørket nærmet seg slo jeg opp teltet. Utover kvelden ble det kaldt og vått så jeg gikk og la meg i bilen. Politiet kom og tok meg til blodprøve etter tips om at en mann lå og sov i bilen. Er det rett at de kan ta meg for promillekjøring ?

Mann, 56 år fra Finnmark
Les mer …
 

Mistanke om rusmisbruk

E-post Skriv ut PDF
Hej, har en svåger på 22 som vi mistenker bruker stoff. Han har erkjent att han bruker hasj men jag tror han bruker annet stoff också. Han har førændrats drastiskt från nær jag træffade honom første gången før 4 år sedan. De sista 2-3 årene orkar han inte møta på jobb, sover på dagane och står opp sån kl 18-19 på ettermiddagen , spiser dåligt, gått ner i vekt, klager på mavesmerter. Bryr seg inte om sitt utseende eller hygiene. Han bor hos sin mor som totalt ignorerer dette, hans syster och bror har førsøkt prata med honom men han blir bara irriterad och nekter att prata. Det hender alltså ingenting och det kænns som om alla bara blunder før problemet. Finns det något man kan gøra? Eller ska kan bara fortsette som han gør? Mvh bekymrad svigerinne

Mann, 22 år fra Telemark
Les mer …
 

Hva skal jeg gjøre

E-post Skriv ut PDF
Jeg har ei datter på 23 år, ho er alene mor med en sønn på 3. Jeg er selv aleinemor for 3 barn. Dattra mi på 23 har vært ilag med en mann på 31 i ca 6 mndr. no, han har aldri hatt fast arbeid, kommer fra en hardt belasta familie, men dette kan desverre ikke forsvare at han røyker hasj. Som mor og mormor er jeg veldig bekymra for mitt barnebarn og dattra mi, når jeg no fikk vite at han røyker hasj ga jeg henne et valg, jeg ønsker ikke å ha noen som helst kontakt med kjæresten hennes, og jeg synes at ho må gi kjæresten et valg mellom henne og hasjen. Jeg trenger virkelig noen gode råd her, hva skal vi gjøre ....trodde aldri at jeg og min familie skulle få et slikt problem..

Kvinne, 51 år fra
Les mer …
 

Sønn 30 ruser seg?

E-post Skriv ut PDF
Hei Jeg har en sønn som nærmer seg 30 år. Han har vært gjennom et samlivsbrudd og truffet en ny dame. Hun har en fortid som rusmisbruker, men er nå enslig mor til en gutt på 12 år. Sønnen min har vært sammen med henne ca ett år. I denne tiden har han sluttet på studiene, sier han har jobber i et selskap startet av søskenbarnet til den nye damen, spør meg stadig omå få låne penger, siden "bedriften ikke tar av". Jeg syntes han har avvikende adferd, virker paranoid og har høytflyvende ideer som ikke har bakkekontakt. Siden mai har han også blitt mye tynnere og virker stresset og rastløs. I kveld møtte søskenbarnet sønnen min og ble veldig urolig for hvor shabby han så ut og stresset han var. Jeg har hatt en uro i magen siden mai, men syntes det er vanskelig å konfrontere han med mistanken min. Jeg opplever at vi alltid har hatt OK kontakt, og han har - etter mitt skjønn klart seg greit så langt. Hvordan skal jeg ta opp dette med han? Jeg er fryktelig engstelig for at dette kan gå veldig galt. Jeg har avtalt å treffe han i morgen ettermiddag. Han har enda ikke møtt opp på avtaler vi har. Hilsen engstelig mor
Kvinne, 51 år fra Oslo
Les mer …
 

Hvor lenge

E-post Skriv ut PDF
Hvor lenge kan urin oppbevares i kjøleskapet før den er ubrukelig for prøvetaking hos lege?

Kvinne, 54 år fra
Les mer …
 


Side 50 av 143
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english