Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Maks dose av Xanor og Prozac i 11år for kompleks OCD

E-post Skriv ut PDF
Hei! Jeg er en gift mann med en lang sykdomshistorie som kom under min ingeniørutdanning da jeg var 22år. Nå er jeg 41år og i ferd med å gi opp. Jeg fikk OCD , "pure obsession", sterk grad tvangstanker 2. året på ingeniørhøgskolen. Levde usunt og strakk ikke til i voksenlivet. Sosialt, kjærester, sosial angst (risting fingre, spiste ikke felles). Fikk meget gode karakterer på ing. skole. Ikke vant til det fra vdg.skole. Så jeg isolerte meg mer, forstod at jeg måtte stenge vekk følser, tap, skam fra alle andre områder i livet og leste mer og mer. Døgnet rundt. jeg fikk det til for fult på skole, men var ikke vant til det. men matematikk og gå i dybden, forstå alt måtte jeg, ha system, lå i mine gener og jeg lærte meg nye teknikker "bildegjøre" for å få, opprettholde gode karakterer. Disse karakterene som var alt for meg, skapte selvfølgelig prestasjonsangst i tilegg til all annen generell, sosial angst, komplekser, dårlig selvtillit jeg hadde. Jeg hang nok flere år etter i modenhet og selvstendighet sammenligenet med jevnaldrende. Alt dette visste jeg, både før ing. skole og underveis. Men prestansjonsangst for å opprettholde toppkarakterer, forsvare, juge for meg selv, fortrenge alle andre sider, hvor jeg ikke strekte til i livet (det viktigste), meningen, voksenlivet vokste. jeg turde ikke spise og jobbet med matematikk og fag døgnet rundt. Hørte meg selv mens jeg gikk, hadde ferie. Plutselig var "leken" slutt. Alt hadde vært traumatisk å skjule lenge. Alkohol i sosiale sammenhenger var det eneste som dempet angsten og syptomene, kroppslig. Så på slutten av 2. året begynte påtrengene, urasjonelle tanker å komme. Jeg begynte å sjekke det jeg allerede hadd bestått, lært og avlagt eksamen i. Jeg ble streng mot meg selv og jeg var som en skyldig som skulle rettferdigjøre meg selv, selvtillit, fag, ovenfor en dommer i en rettsak. Alt var enkelt Det fantes bare et svar fra nå, bare en løsning på alt. Først kom disse sterke tankene, valgene i fag, så i bilder, tall, språk , dialekter. For i alt dette untatt matematikk finnes det ikke bare en løsning. Men min kropp, hjerne måtte ha det. Jeg ble hyper. Fikk panikk for å ha ta valg i hodet. Begynte å spørre andre om hva de mente. Og etterhvert måtte de velge. Det ble i 5-10år skapt mange regler for språk (indre dialog, NB: bare min egen stemme). Jeg hadde ikke vrangsforestillinger. Forstod selv at tankene var urasjonelle, ødeleggende. Siden det er 17år siden, har gjennom flere opphold, 2år konstant innlagt med OCD, 2000-2002. Ingen medisiner av antipsykotiske eller SSRI hjalp. Løsningen ble maks dose Xanor. 5mg daglig.
Les mer …
 

usikker..

E-post Skriv ut PDF
Samboeren min har røyka hasj i 20 - 25 år i helger. Hvor stor skade gir slik bruk, altså 1-2 ganger i uken eller sjeldnere? Har inntrykk av at det som finnes om skadevirkninger på nett dreier seg om hyppig bruk, men gjelder det samme for når man røyker av og til? Han sier at han har sluttet etter at jeg gav ham et ultimatum, men er det så lett?
Kvinne, 46 år fra Finnmark
Les mer …
 

Er kraftig lei drikkingen til mor

E-post Skriv ut PDF
Hei,  Min mor har drukket stort sett sammenhengende i 30 år, men har klart å holde fasaden og jobben stort sett gjennom årene.  Min far var også på flasken, men han døde da jeg var ungdom så han har vært ute av bildet en stund. Nå har det sklidd ut og hun har stadig vært syk og skyldt på alle mulige sykdommer, nerver og slitasjer, helt til hun gikk på en kjempesmell og ble innlagt på rusakutten. Dette synes hun vær ekstremt flaut og det er kun jeg som skal vite dette. Ikke mine to brødre kan få vite det en gang. Men ok, hun fikk tydeligvis et sjokk og sluttet og drikke på dagen. MEN hun turte aldri å innrømme eller stå ved at hun hadde et drikke problem og overbeviste alle rundt henne, og kanskje mest seg selv, at hun sluttet å drikke vin som ledd i en slankekur??
Les mer …
 

metamfetamin, blå/lilla/røde ledd - farlig? +par andre spm.

E-post Skriv ut PDF
Etter en dag eller to med kontinuerlig redosering av metamfetamin (røyket krystall) får jeg etterhvert mørke- blå/lilla ledd (knær,albuer.. ) og dyp-røde hender. Dette tok i begynnelsen lenger tid før det oppstod (flere dager), men nå får jeg det etter bare 1-2 dager hver gang! - Kan dette være et spesielt fare-signal og stor grunn til bekymring, eller er det ganske vanlig og ikke noe å bry seg særlig om?Har hørt det er ganske "vanlig", men vet ikke noe mer om det (hvorfor osv). Kan nok se ganske ille ut for utenforstående, men merkes ikke fysisk (ingen smerter). Små-smerter (tidvis stikking) i nedre og begge sidene av magen etter en stund (dager) med redosering, nyrene? ..om så, noe som kan gjøres for å bedre det? Noe som kan gjøres for å forbedre noe av dette annet enn å stoppe videre redosering:)? Noen spesielle sikkerhets-tiltak jeg kan inkludere i rus-sesjonene mine for å gjøre ting tryggere? Kosthold, eksempel vitaminer/omega-3?
Les mer …
 

Ruse seg alene, lapp i lommen med info?

E-post Skriv ut PDF
amfetamin_litenHei! Forslag til hva som kan gjøre det litt sikrere når man ruser seg alene hjemme? I mitt tilfelle Amfetamin. Tenker å ha en lapp i lommen med info om stoff, dose og tid- til info om noen skulle finne meg for å gjøre det lettere å hjelpe meg
Les mer …
 

Doping eller kosttilskudd?

E-post Skriv ut PDF
Har funnet noen bokser hos min sønn som virker mistenkelige. 1. Jack3d 2. Shaper X3 3. CREATINE NITRATE Hva er dette? Er det doping eller kosttilskudd? Ganske urolig i forhold til dette..

Mann fra Oppland.
Les mer …
 

Hva med barna når far drikker?

E-post Skriv ut PDF
Min eks-mann har et alkoholproblem. Nå går han til samtaler hver uke ved psykiatrisk avdeling. Barna er hos far en dag i uka og annenhver helg og er i stor grad berørt av problemet. Kan jeg forvente at hjelpeapparatet tar kontakt ang. barna? Kan jeg kontakte hjelpeapparatet ang. barna?

Kvinne, 45 år fra Nord-Trøndelag
Les mer …
 

Vil hjelpe en god venn til å komme ut av dette...

E-post Skriv ut PDF
hva kan jeg gjøre?hvordan gå frem?han gruer seg til å fortelle at han har tatt noe... nå har han ikke jobb, huset har brent og alt går imot han. kan ikke ta ting opp med han da føler han at jeg angriper, blir sint og "driter" i alt. jeg er desperat! hva kan jeg gjøre.... han trenger hjelp og jeg vil hjelpe han..

Kvinne, 31 år fra Akershus
Les mer …
 

Amfetamin

E-post Skriv ut PDF
Hei! jeg har barn sammen med en som er 1 år eldre enn meg, sønn vår er 1 år gammel å vi er ikke sammen nå lengere. I fjor i november fikk jeg vite at han hadde tatt amfetamin og ecsatsy på en fest, å han va rusa hele den helga. Han nektet såklart først, men jeg ville jo såklart beskytte barnet vårt, ville ikke miste han. Moren hans, altså min eks svigermor mente at dette bare var engangstilfelle å at NÅ ble alt bra å han hadde lært. Helt til ting begynte å falle på plass for meg, å jeg kom på at han hadde gjort det en gang før i fjor sommer.
Les mer …
 

Spice

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Hvordan kan en se at en person er ruset på spice. hvor lang tid varer denne rusen

Mann, 47 år fra Rogaland
Les mer …
 


Side 50 av 137
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english