Forsiden For voksne Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Sov i bilen

E-post Skriv ut PDF
Jeg var på telttur/fisketur og nøt alkohol mens jeg fisket og grillet. Da mørket nærmet seg slo jeg opp teltet. Utover kvelden ble det kaldt og vått så jeg gikk og la meg i bilen. Politiet kom og tok meg til blodprøve etter tips om at en mann lå og sov i bilen. Er det rett at de kan ta meg for promillekjøring ?

Mann, 56 år fra Finnmark
Les mer …
 

Mistanke om rusmisbruk

E-post Skriv ut PDF
Hej, har en svåger på 22 som vi mistenker bruker stoff. Han har erkjent att han bruker hasj men jag tror han bruker annet stoff också. Han har førændrats drastiskt från nær jag træffade honom første gången før 4 år sedan. De sista 2-3 årene orkar han inte møta på jobb, sover på dagane och står opp sån kl 18-19 på ettermiddagen , spiser dåligt, gått ner i vekt, klager på mavesmerter. Bryr seg inte om sitt utseende eller hygiene. Han bor hos sin mor som totalt ignorerer dette, hans syster och bror har førsøkt prata med honom men han blir bara irriterad och nekter att prata. Det hender alltså ingenting och det kænns som om alla bara blunder før problemet. Finns det något man kan gøra? Eller ska kan bara fortsette som han gør? Mvh bekymrad svigerinne

Mann, 22 år fra Telemark
Les mer …
 

Hva skal jeg gjøre

E-post Skriv ut PDF
Jeg har ei datter på 23 år, ho er alene mor med en sønn på 3. Jeg er selv aleinemor for 3 barn. Dattra mi på 23 har vært ilag med en mann på 31 i ca 6 mndr. no, han har aldri hatt fast arbeid, kommer fra en hardt belasta familie, men dette kan desverre ikke forsvare at han røyker hasj. Som mor og mormor er jeg veldig bekymra for mitt barnebarn og dattra mi, når jeg no fikk vite at han røyker hasj ga jeg henne et valg, jeg ønsker ikke å ha noen som helst kontakt med kjæresten hennes, og jeg synes at ho må gi kjæresten et valg mellom henne og hasjen. Jeg trenger virkelig noen gode råd her, hva skal vi gjøre ....trodde aldri at jeg og min familie skulle få et slikt problem..

Kvinne, 51 år fra
Les mer …
 

Sønn 30 ruser seg?

E-post Skriv ut PDF
Hei Jeg har en sønn som nærmer seg 30 år. Han har vært gjennom et samlivsbrudd og truffet en ny dame. Hun har en fortid som rusmisbruker, men er nå enslig mor til en gutt på 12 år. Sønnen min har vært sammen med henne ca ett år. I denne tiden har han sluttet på studiene, sier han har jobber i et selskap startet av søskenbarnet til den nye damen, spør meg stadig omå få låne penger, siden "bedriften ikke tar av". Jeg syntes han har avvikende adferd, virker paranoid og har høytflyvende ideer som ikke har bakkekontakt. Siden mai har han også blitt mye tynnere og virker stresset og rastløs. I kveld møtte søskenbarnet sønnen min og ble veldig urolig for hvor shabby han så ut og stresset han var. Jeg har hatt en uro i magen siden mai, men syntes det er vanskelig å konfrontere han med mistanken min. Jeg opplever at vi alltid har hatt OK kontakt, og han har - etter mitt skjønn klart seg greit så langt. Hvordan skal jeg ta opp dette med han? Jeg er fryktelig engstelig for at dette kan gå veldig galt. Jeg har avtalt å treffe han i morgen ettermiddag. Han har enda ikke møtt opp på avtaler vi har. Hilsen engstelig mor
Kvinne, 51 år fra Oslo
Les mer …
 

Hvor lenge

E-post Skriv ut PDF
Hvor lenge kan urin oppbevares i kjøleskapet før den er ubrukelig for prøvetaking hos lege?

Kvinne, 54 år fra
Les mer …
 

Hva skal jeg gjøre

E-post Skriv ut PDF
bestevenninne som drikker hver dag, tar deprisjonstabeletter og sterke beroligende. Hun har en sønn på ett år, hun bor sammen med barnefaren, men det e mye krangling mellom de.. Har tatt opp med hun at hun burde få orden på livet sitt, e vet hun drikke mye, gjemmer seg bort, kommer med dårlige unnskyldninger, i dag sa e klart ifra at hun e alkoholiker og går på sterk medisin, e sa at hun måtte få hjelp nu, ellers kan det gå galt og hun mister ungen, e lovet å hjelpe henne, men kem skal e kontakte og ka skal e gjøre? E lovet å ikke kontakte barnevernet.. hun e min beste venninne og i slekt.

Kvinne, 36 år fra Nordland
Les mer …
 

Min sønn er rusavhengig

E-post Skriv ut PDF

 

Hva kan jeg som mor gjøre for å hjelpe min rusavhengige sønn på 26 år? Han er ikke villig til å ta imot hjelp. Kan jeg på noen måte få han tvangsinnlagt til rusavvenning?

Kvinne, 49 år fra Møre og Romsdal

Les mer …
 

Venn som bruker amfetamin

E-post Skriv ut PDF
amfetamin_litenHei. Jeg har en ny venn som jeg er blitt veldig glad i. Han har brukt amfetamin fast i 10 år, men har vært rusfri i ett år. Er det virkelig mulig å bli helt rusfri etter så mange år på amfetamin? Jeg merker også at han er litt umoden på enkelte områder. Jeg lurer derfor på om amfetaminet kan skade hjernen uopprettelig på noen måter?
Kvinne, 40 år fra Vest-Agder
Les mer …
 

NARKOTIKA

E-post Skriv ut PDF
JEG VIL SLUTTE MED HASJ, HVA JEG MÅ GJØRE

Mann, 34 år fra Oppland
Les mer …
 

Rusmidler

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Når det gjelder rusmisbruk blant kvinner har jeg merket at en kvinne ble plutslig grovere i stemmeleiet ,kan dette skyldes rusmisbruk?

Mann, 58 år fra Sogn og Fjordane
Les mer …
 


Side 50 av 142
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english