Brekningsmiddel

Hei 🙂 Jeg lurer bare pĂ„ om det er sant at det blir tillatt Brekningsmiddel i brennevin og alkoholholdige varer som blir importert til Norge? Vil gjerne ha noen argument/bevis for at dette ikke er sant 🙂

Mann, 21 Ă„r fra MĂžre og Romsdal

 

Alkohol som selges over disk i Norge/Europa inneholder ikke brekningsmiddel. Dersom du blir kvalm og brekker deg etter alkoholinntak kan det vĂŠre fordi du ikke er vant med alkohol, eventuelt drikker for mye og/eller for fort.

NÄr kroppen fÄr i seg uvante mengder med alkohol reagerer den som ved forgiftning, den vil kvitte seg med giften. Dette er en helt normal og sunn reaksjon fra en frisk kropp. Hvis det hadde vÊrt slik at alkohol ble tilsatt brekningmiddel ville alle blitt kvalme og dÄrlige etter inntak, og det er jo ikke tilfelle.

Still spÞrsmÄl

Finner du ikke svar pÄ det du lurer pÄ? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spÞrsmÄl til oss ved Ä bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet