Drikke alkohol etter blodig oppkast

Drikke alkohol etter blodig oppkast

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Hei. For en kort tid siden kastet jeg opp blod i forbindelse med at jeg drakk vin. Hadde noe smerter i magen de første dagene i ettertid. Disse smertene er helt borte nå. Mitt spørsmål er derfor om jeg kan drikke alkohol ca 2 uker etter denne hendelsen? Og ev. hva slags alkohol burde jeg unngå? På forhånd takk. Kvinne, 22 år fra
  Å kaste opp blod kan være tegn på blødninger i enten spiserør, makesekk eller tolvfingertarmen. Vi er ikke leger, men vi synes du bør undersøke hva som har forårsaket at du kastet opp blod. Dette kan du gjøre ved å gå til fastlegen din og fortelle hva som har hent. Alkohol kan forverre eller foråsake en sår slimhinne i magesekken. Om du bruker medikamenter, kan dette forverre det enda mer. Derfor vil det være lurt å vente med å drikke alkohol til du har vært hos fastlegen og tatt noen tester og prøver. For å lese mer om blod i oppkast kan du trykke her  

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet