Kombinere alkohol med Paracet og Ibux – FARLIG?

Er det farlig å kombinere alkohol med Paracet og Ibux?

Jente, 17 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Det kan være risikabelt å kombinere alkohol og Paracet/Ibux. Dette fordi både etanol (alkohol), paracetamol og ibuprofen (virkestoffene i henholdsvis Paracet og Ibux) nedbrytes i leveren. Dette kan føre til en for høy konsentrasjon av medikamentet i blodet, noe som øker risikoen for bivirkninger. Dessuten kan samtidig bruk av Ibux og alkohol øke faren for mageblødninger.

Dette er riktignok et spørsmål om mengde. Alkohol + Paracet/Ibux i forsiktige mengder er sjeldent veldig farlig, men generelt er det jo gjerne slik at jo mindre du tar av begge, desto tryggere. Men, regelmessig bruk av selv forsiktige mengder kan i seg selv være belastende for leveren over tid.

Generelt anbefales det ikke å kombinere alkohol og medikamenter.

Hvis man har drukket litt for mye dagen før, kan man bli «fyllesyk». Fyllesyke kommer av mangel av væske, giftige stoffer i mage som følge av nedbrytelsen av alkoholen samt irritasjon av mageslimhinnen. Da Ibux er mer skadelig for magen enn Paracet,  er det bedre å bruke Paracet enn Ibux i slike tilfeller. Men da er det altså dagen derpå, og ikke snakk om å blande alkohol og Paracet.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet