Nobligan 50 mg

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Hei. Er nettopp begynt med Nobligan etter kne-operasjon. Dere sier at en skal kun bruke dette preparatet over en kortere periode. Hva er en kort periode? Ønsker ikke å bli avhengig av noe som helst.Men sammen med Paracetomol hjelper dette mye mot smerter. Mann, 60 år fra Aust-Agder

RUStelefonen svarer:

Nobligan er et syntetisk opioid, og er derfor vanedannende. Kroppen blir temmelig raskt  tilvendt opioider, noe som resulterer i at man etterhvert må ha større dose for å få samme effekt ("toleranse"). Hvis man plutselig bråslutter, risikerer man abstinensreaksjoner. Derfor bør slike medisiner kun brukes i kortere perioder. Med "kortere periode" mener man vanligvis 2-3 uker eller mindre. Dette kan variere, og i Felleskatalogen er det ikke spesifisert hvor lenge man bør gå på Nobligan. Vi anbefaler deg å snakke med foreskrivende lege om å spesifisere dette. Snakk også med legen om hvorvidt det vil være fornuftig med en eller annen form for nedtrapping ved avslutning av behandlingen.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet