Hallusinogener

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Jeg lurer på hva hallusinogener er. Jeg forstår ikke de andre sidene. Hvordan kan sånne stoffer påvirke andre? Kvinne, 14 år fra Oslo

RUStelefonen svarer:

Hallusinogene rusmidler er rusmidler som gir rus i form av sansebedrag og hallusinasjoner. Det vil si at det gjør at man kan se, høre, lukte og oppleve ting som ikke er virkelig. Former, farger, lyder og oppfatning av tid og rom kan forandre seg. Det kan være vanskelig å oppfatte hva som er hallusinasjon og hva som er virkelig, noe som kan føre til farlig og uforutsigbar adferd. Du kan lese mer om hallusinogene rusmidler i denne artikkelen vår. Der finner du også linker til andre sider om temaet.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet