Paracet overdose

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

I vår har jeg tatt 5 paracet overdoser. Alle gangene blitt innlagt og fått motgift. Men den siste ganga fikk jeg en allergisk reaksjon (kraftig) pga motgiften. Jeg måtte få medisiner for det og kunne ikke få mer motgift siden jeg ikke tålte det. Jeg har ikke reagert på motgiften før, men de sa det kunne være fordi jeg har fått motgift så mange ganger på kort tid. De sa da at det var farlig hvis jeg tar en ny overdose fordi de ikke kan gi meg motgift lengre. Så spørsmålene er; Hvis man tar ny overdose på 20-30 paracet (500mg), er det stor sjans for at levra blir ødelagt? Og hva skjer med levra? Hvis jeg får leversvikt, hva gjør de med det? Og hva gjør de om jeg tar en overdose til og de ikke kan gi motgift? Eller kan de gi motgift selvom jeg fikk er allergisk reaksjon? Kvinne, 15 år fra Vest-Agder

RUStelefonen svarer:

Paracet er ikke et rusmiddel og vår kunnskap om dette legemiddelet er derfor noe begrenset. Vi vil anbefale deg å ta kontakt med helsepersonell eller Giftinformasjonen for å få svar på spørsmålene dine. Utover det kan vi ikke råde deg til annet enn å la være å ta paracet. Du kan lese om leversvikt på Norsk Helseinformatikk.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet