Tramadol

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Jeg har hatt et knalltøft år der det har skjedd veldig mye på kort tid. Oppi alt dette så har jeg spist smertestillende tabeletter og nå har jeg et enormt problem. Har så lyst å slutte med dem men jeg blir kjempesyk når jeg ikke tar dem. Hva skal jeg gjøre? Hvem kan jeg kontakte og hvilken behandling er lurest i min situasjon? Mann, 37 år fra Troms

RUStelefonen svarer:

Det er helt naturlig at du føler deg veldig dårlig dersom du slutter brått med smertestillende legemidler som du har brukt i lengre tid. Dette kalles abstinenser. Vi anbefaler at du kontakter din fastlege, som kan hjelpe deg med å utarbeide en nedtrappingsplan, evt. også henvise deg til videre behandling dersom dette vurderes som ønskelig. Du kan lese om hjelpeapparatet og hvordan dette fungerer i denne artikkelen.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet