Sobril og kjøre bil

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Jeg har fått sobril 10 mg av legen ved behov, er det lov å kjøre bil med dette i blodet? Kvinne, 30 år fra Oppland

RUStelefonen svarer:

Ifølge Helsedirektoratets Førerkortveileder, er maksimale tillatte døgndose Oksazepam (Sobril) inntil 30 mg i døgnet, forutsatt at du ikke bruker noen øvrige medisiner som kan påvirke kjøreevnen. Dette forutsetter også at du venter minimum åtte timer etter inntak før du kjører bil. Husk også at du ikke skal kjøre bil dersom du føler deg ruspåvirket av Sobrilen. Ettersom du kun bruker dette ved behov, bør du være særlig varsom på dette. Se "Praktisk" og "Begrunnelse" i ovennevnte førerkortveileder for utfyllende informasjon.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet