Ritalin+elvanse

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

hvordan er det å kombinere Ritalin og elvanse? Kvinne, 21 år fra Hedmark

RUStelefonen svarer:

Kombinasjonen av Ritalin og Elvanse er ikke nødvendigvis giftig i seg selv, men vi vil likevel fraråde en slik blandingsbruk da begge har en sentralstimulerende effekt, og vil kunne forsterke hverandres virkning ved samtidig bruk. Dette kan medføre betydelige komplikasjoner og overdosesymptomer, samt være potensielt svært vanedannende. Vi anbefaler derfor at du holder deg til ett av disse legemidlene, og begrenser inntaket til anbefalt terapeutisk dosering fra lege eller annet helsepersonell.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet