hasj urinprøve

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Har fastlegen din lov til å stå og se på deg avlegger urinprøve? Kvinne, 18 år fra

RUStelefonen svarer:

Det er helt vanlig at helsepersonell følger med og ser på når man avlegger urinprøver da det er en del av prosedyren. Men dette gjelder ved helsekrav og rus. Du kan såklart nekte å la legen se på, eller be om at en med samme kjønn ser på. Om du nekter må du også ta konsekvensene av det. Feks på FURST (medsinsk laboratorium) har de speil på veggen slik at de som jobber der kan følge med og se "alt" for at ikke folk skal jukse.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet