Vi har en skoleoppgave om rusmidler

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

hva skjer med kroppen hvis du bruker rusmidler? Mann, 12 år fra Nordland

RUStelefonen svarer:

Hva som skjer med kroppen når man bruker rusmidler, avhenger av mange forskjellige ting: for eksempel hvilket rusmiddel det er snakk om, hvor mye og hvor ofte rusmiddelet brukes, samt hva slags livsstil og helsetilstand man har for øvrig. Det er lurt hvis dere avgrenser oppgaven. Da blir det bedre resultat. Vi vil anbefale at du studerer våre sider om Veiledning til skoleoppgaver, slik at du kan lage en problemstilling som er lettere å jobbe med. Se også våre faktasider om rusmidler, som forteller om ulike virkninger og bivirkninger ved de ulike stoffene.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet