Hvordan ruse seg på Subutex

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Hvordan ruser man seg på subutex Mann, 57 år fra Hordaland

RUStelefonen svarer:

Virkestoffet i Subutex er buprenorfin. Buprenorfin er et syntetisk opioid som benyttes i legemiddelassistert rehabilitering av opiatavhengige (LAR). Subutex gir rus hos dem som ikke har opparbeidet toleranse for virkestoffet. Rusen Subutex gir, er sentraldempende, den kan sammenlignes med morfin og andre opioider, men er mildere. En dose buprenorfin (alt fra 1 mg - over 20 mg) virker i nesten et døgn. De som har toleranse, vil ikke oppleve rus dersom stoffet tas i foreskrevne doser.  

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet