Alkohol og Paracet

Hei, Jente 16 år.

Jeg har drukket i dag, Begynte ca kl 17 å sluttet ca 21.. Har sovet litt å føler meg relvativt edru nå. Men har sterkt behov for parcet (pga mensensmerter) Jeg vet det er farlig å ta smertestillende når du har drukket, men lurte på om det er mulig.

Kvinne, 16 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Det er ikke anbefalt å kombinere alkohol og Paracet. Dette fordi både etanol (alkohol), paracetamol brytes ned i leveren. Dette kan føre til en for høy konsentrasjon av medikamentet i blodet, noe som øker risikoen for bivirkninger. Når det er sagt er det ikke veldig farlig å ta en Paracet, så lenge du ellers ikke har problemer med lever eller andre ting.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet