Kan man drikke alkohol når man går på selexid?

Kan man drikke alkohol når man går på selexid?

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Hei, jeg er en jente på 17 som nettopp har fått urinveisinfeksjon. Jeg fikk beskjed om å begynne på en kur med selexid. Jeg lurte på om det da vil ødelegge kuren om jeg drikker alkohol midt i kuren? Kvinne, 17 år fra Hordaland

RUStelefonen svarer:

Det er ikke anbefalt og drikke alkohol under antibiotikakur, men dette henger ikke sammen med at virkningen av legemiddelet blir svekket. Derimot er det andre grunner til at du ikke bør drikke alkohol under behandlingstiden. Alkohol nedsetter til en viss grad kroppens egen evne til å bekjempe infeksjonen, i tillegg tåler kroppen dårligere alkholen dersom den har en infeksjon. Når du nå har fått antibiotika, så er det fordi legen mener du trenger det. Det er derfor best å la kroppen få restituert seg, og få tid til å bli helt frisk før man gjennopptar aktivitetsnivå og alkoholbruk.  

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet