Sovetablettene hjelper ikke

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.

Hei, jeg har begynt på noen lette sovemedisiner, men de hjelper meg ikke. Legen min har sagt han svært sjeldent skriver ut sovetabletter, men når jeg prøvd reseptfrie i tillegg funker heller ikke disse. Jeg har slitt med søvnvansker nå i noen måneder. Har prøvd å ta flere tabletter om gangen også, men funker ikke det heller. Hva burde jeg gjøre? Tusen takk for svar. Kvinne, 18 år fra Vest-Agder

RUStelefonen svarer:

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med legen som har skrevet ut sovemedisinen til deg, slik at dere sammen kan finne en løsning.  Kanskje finnes det andre medikamenter som kan virke bedre? Kanskje er det endringer du kan gjøre i hverdagen som vil hjelpe deg? Du kan lese mer søvn og søvnproblemer på helsenorge.no.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet