Sønn med ADHD som hater å ta medisinene sine

Hei. Som mamma er jeg veldig frustrert om dagen. Har en gutt på 12 som fikk diagnosen adhd for flere år siden. Han har gått på Ritalin 30mg de siste 3 årene. Depo tablett. Han har kun konsentrasjona problemer. Ikke noe annet. Han leser som en 2.klassing. altså veldig dårlig. Han hater å ta medisinene sine. Synes sjøl han fungerer flott i hverdagen. Og det samme synes jeg. Han kan løse oppgaver, lese tekst på pc, stå i kø i en time om han vil noe, ut å løse oppgaver i skog og mark. Og dette vil jeg at skolen og far skal gi han en sjanse å vise at han mestrer. Men nei. Overhode ikke. Hadde møte i dag, og enden på visa ble at han må ta enda mere ritalin!!. 30 mg kl 0800, og 10 ml kl 1200. Ungen gråt og ba på sine knær om å få slippe. Men nei. Har dere noe forslag? Hilsen oppgitt mor og liten sliten gutt.

Mann, 12 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Det er leit å høre at dere opplever å ikke blir hørt på deres ønsker vedrørende din sønn. Vi har dessverre ikke noen kompetanse til å ha noen mening om dette, både fordi vi ikke kjenner saken deres godt nok og fordi vi ikke er helsepersonell. Det mest nærliggende er å ta kontakt med ADHD-Norge for å be om råd og veiledning. Du kan vurdere å ta kontakt med pasientforeningen for bistand i din sak.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet