Dele 5-htp-kapsler?

Hei. Jeg har kjøpt meg 5-htp kapsler. Men jeg klarer ikke å svelge hele kapsler. Kan man åpne de kapslene og blande i vann eller Yogurt bare? Eller et det slik at de må ha den kapselen rundt seg for å overleve magesyren slik at de oppløses i tarmen får å kunne taes opp slik at jeg får i meg tilstrekkelig av stoffet ? Håper dere kan hjelpe. På forhånd tusen takk!

Kvinne, 25 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kan ikke svare på korrekt bruk av medisiner. På generell basis kan vi si knusing, deling eller åpning av medikamenter som ikke er tiltenkt å deles, kan påvirke opptaket av legemiddelet, med risiko for endret effekt av legemiddelet. Snakk med din lege om dine kapsler egner seg for deling.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet