Hvilken narkotika plante er mest farlig

hvem narkotika plante er mest farlig

Kvinne, 15 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

Veldig generelt kan vi dele narkotiske stoffer inn i syntetiske og naturlige (eller basert på naturlige) stoffer. Syntetiske stoffer er ikke laget av en plante eller noe som helst naturlig, men fremstilt i laboratorier. De naturlige og delvis naturlige stoffene er f.eks. cannabis (hasj/marihuana), kokain, heroin, morfin og opium. Disse stoffene kommer fra planter som enten bare er høstet og tørket (marihuana) eller bearbeidet kjemisk (kokain/heroin). Det er vanskelig å si hva slags narkotisk stoff som er farligst. Men hvis man måler farlighet ut i fra potensiell overdose, vil opium komme høyt på listen.  Heroin er et eksempel på et rusmiddel som delvis utvinnes fra opiumsvalmuen. Du kan lese mer om opioider her. 

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet