Sobril og avhengighet

Hei,
For to uker siden gikk jeg på en psykisk smell. I korte trekk har jeg sagt opp den gamle jobben min, stått på for å skaffe meg ny (noe som har gått bra) pluss mye annet. Kort sagt mye stress og vanskelige avgjørelser på kort tid. For to uker siden klappet jeg litt sammen med masse angst og uro. Legen min ga meg en resept på 25 x 10 mg Sobril.
I de to ukene siden har jeg brukt 10 tabletter. Som regel ikke oftere enn hver andre eller tredje dag. Unntaket var mandag og tirsdag denne uken, da jeg tok 10 mg morgen og kveld. Jeg skulle ut på reise i går tilbake til Vesterålen og jobben jeg har sagt opp og gruet meg. Jeg tok også en sovetablett av typen Imovane. I dag føler jeg meg ganske utafor, engstelig og urolig og er redd for om det kan skyldes abstinenser etter Sobrilen. Jeg vet ikke om man kan bli avhengig av såpass få tabletter på så kort tid. Beklager hvis dette er dumme spørsmål, men jeg har lite erfaring med slike medisiner.


RUStelefonen svarer:

Vi er dessverre ikke helsepersonell, og kan generelt ikke uttale oss om vanlig bruk av medisiner. Spørsmål knyttet til dosering og bivirkninger/avhengighet kan stilles til foreskrivende lege. Du kan lese mer om Sobril på våre faktasider.

 

 

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet