THC i blodprøve 26 timer etter inntak

Jeg ble stoppet mens jeg var ute å kjørte. Jeg hadde røyket kvelden før, ca 26 timer før jeg ble stoppet.

Blodprøve ble tatt og resultatet tilsvarte 0.25 i promille. (Det thc tilsvarte)

Jeg var absolutt ikke påvirket. Det er rett og slett umulig etter 26 timer.

Jeg hadde røyket ett par ganger tidligere den uken. Og det må derfor ha sittet igjen i systemet.

Jeg fikk en stor bot og nå vil dem frata meg førerkortet.

Etter blodprøven kom en lege og undersøkte meg. Han sa selv at jeg virket overhode ikke beruset, og at jeg var egnet til å kjøre hjem.

Så spørsmålet mitt er: Hvordan i all verden kan dette være rett? Er det grunnet lite kunnskap om cannabis og hvordan det fungerer? Det her er så ekstremt urettferdig, og nå vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg.

Jeg kunne aldri i verden kjørt i påvirket tilstand.. og det gjorde jeg heller ikke. Men får straffen og rullebladet for å ha gjort det!

Mann, 24 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Vi kan dessverre ikke gi deg noen god forklaring på hvordan dette har skjedd. THC sies å være mulig å påvise i 12-24 timer etter inntak, i noen tilfeller lengre for vanerøykere. Individuelle forskjeller forekommer, og det er vel det som er forklaringen. Vi forstår at dette føles urettferdig, men dersom du har testet positivt, er lovverket per i dag slik at du vil straffes for dette.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet