Har heroin bivirkninger som ødelegger deg innvendig

Har heroin bivirkninger som ødelegger deg innvendig

Mann, 37 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

Heroin har en dempende effekt på immunsystemet. Dette fører til økt sårbarhet for alle typer infeksjoner. Heroin har også en hemmende effekt på fordøyelsessystemet, noe som kan føre til tarmproblemer og forstoppelse. Heroinbruk kan føre til lavt blodtrykk og derigjennom konsekvensene av dette – for eksempel problemer med hjertet.

Heroinbruk endrer strukturer i hjernen som fører til avhengighet, du kan lese mer om dette her.

Inntaksmåte har temmelig mye å si for hvor skadelig det er. Dersom du injiserer heroin, utsetter du deg for en rekke skader som følge av dette, for eksempel årebetennelse og årekollaps, bakterielle infeksjoner i blodkar og hjerteklaffer, abscesser, og blodsmittesykdommer som f.eks Hepatitt C og HIV.

Mange som blir avhengige av heroin får vanskeligheter med å føre en «normal» livsførsel, med fokus på å opprettholde god helse. Dette kan i neste omgang føre til en rekke helseproblemer.

 

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet