Hvor mye kan man drikke før det gir utslag på CDT

lurer på CDT. Hvor mye kan man drikke før det gir utslag på CDT, og hvor lang tid tar det før CDT normaliseres

Mann, 54 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

I følge denne artikkelen vil CDT øke ved alkoholinntak på over 60 gram ren alkohol pr. dag over uker. Dette svarer til ca. 1 flaske vin eller 5 halve flasker øl pr. dag. Når alkoholforbruket stopper, faller CDT til normalt nivå i løpet av 2 til 4 uker (halveringstid 10-14 dager) .

Fordi det er stor individuell variasjon i CDT -normalverdien ved avholdenhet, vil mange med et skadelig høyt alkoholinntak teste negativt ved bruk av disse grensene. For å få gode svar av CDT-prøver, bør personen derfor være totalt avholdende i fire uker og deretter måle CDT  %-verdien i blod for å få en individuell utgangsverdi/«nullverdi». En senere betydelig økning i verdien, vil indikere tilbakefall til høyt alkoholinntak.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet