Kan legen se om jeg har THC i blodet?

Hei, jeg var hos fastlegen og tokk en blodprøve fordi jeg fikk en infeksjon og jeg lurer på om de kan se om jeg har thc i blodet ( jeg røyker cannabis 4-5 ganger i uka og jeg røyka ca 20 timer før blodprøven) er det da noen mulighet for at de finner thc i blodprøven?

Mann, 16 år fra Østfold


RUStelefonen svarer:

For at legen skal se at du har brukt cannabis må hen teste spesifikt for det. Ble du testet pga. en infeksjon kan altså ikke legen se at du har røyka, selv om du skulle ha THC i blodet. Det er også slik at hvis noen skal teste deg for bruk av rusmidler så skal du få beskjed om det på forhånd.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet