Frykter avhengighet

Hei. Jeg har fått sobril fra lege pga akutt, kraftig angst en stund etter å ha sluttet på cipralex.

Siden man hører så mye negativt om B-preparater lurer jeg på hvor lenge jeg kan gå på dem mens jeg venter på å trappe opp cipralex igjen. Det kan jo ta en eller flere måneder før cipralexen er skikkelig igang. Frykter avhengighet.

(Jeg har andre med angst i slekten, så cipralex er nok nødvendig for meg.)

Mann, 39 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Kortvarig bruk (2-4 uker) av Sobril gir sjelden avhengighet, men dersom du skal bruke Sobril daglig i flere måneder vil du få toleranse for det. Vi vil anbefale deg å ta opp denne bekymringen med legen din. Hen kan, sammen med deg, lage en plan for hvordan dere skal gå frem i denne «mellomperioden».

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet