Neurontin og bilkjøring

jeg er foreskrevet NEURONTIN 300 MG, START DOSE 1 TABELETT MORGEN, NESTE DAG MORGEN + KVELD, SÅ VIDERE MORGEN+ MIDDAG + KVELD. KAN EG KJØRE BIL ? DET STÅR RØD TREKANT PÅ ESKEN.

Mann, 66 år fra Sogn og Fjordane


RUStelefonen svarer:

Det er ikke en fastsatt grense for hvor mye Neurontin du kan ta og fremdeles kjøre bil. Derfor gjelder hovedbestemmelsen: «Helsekrav er ikke oppfylt dersom alkohol, rusmidler eller legemidler brukes i et omfang og på en måte som fører til helsesvekkelse med økt trafikksikkerhetsrisiko, jf. § 35.» Reglene finner du i Førerkortveilederen.

I pakningsvedlegget til Neurontin står følgende: Neurontin kan føre til svimmelhet, søvnighet og tretthet. Du bør ikke kjøre bil, bruke maskiner eller utføre andre risikofylte aktiviteter inntil du vet hvordan dette legemidlet påvirker evnen din til å utføre disse aktivitetene.

Det er altså du som må følge med på hvordan du faktisk reagerer på denne medisinen. Du kan også spørre legen din om råd angående dette.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet