Brøt påtaleunnlatelsen, er saken slettet fra systemet nå?

Jeg fikk påtaleunnlatelse for bruk av narkotika for litt over 2 år siden, måtte gå på urinprøvetesting for å få påtaleunnlatelse. Jeg gikk på urinprøver en stund, men sluttet. Nå er det snart 2 år siden jeg sluttet på urinprøvetesting, men har fortsatt ikke fått noe bot. Skulle egentlig få bot dersom jeg ikke gjorde det som stod i påtaleunnlatelsen. Kan denne saken blitt slettet fra systemet etter så lang tid?

Mann, 25 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

Vi vet ikke hva som kan ha skjedd her, det vil kun bli gjetning fra vår side. Men at det skal ta to år å få en bot/forelegg, har vi ikke hørt om før. Du kan eventuelt be om å få utstedt en vandelsattest, så får du sjekket om det står på den.

Still spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på? Chat med oss her.

Eller send inn ett nytt spørsmål til oss ved å bruke skjemaet under.

Mann    Kvinne    Annet