Overdosering på AAS

All bruk av anabole steroider som overstiger den mengden testosteron kroppen selv produserer, såkalte «suprafysiologiske doser», er overdosering, og kan på sikt føre til at kroppen slutter å produsere testosteron selv. De aller fleste som bruker anabole steroider med prestasjonsfremmende motiver eller for å øke muskelmassen raskere, bruker slike doser.

Når det gjelder anabole steroider, kan enkeltinntak for noen føre til behandlingstrengende tilstander og i tillegg alvorlige medisinske tilstander. Langt mer vanlig er derimot komplikasjoner som følge av bruk over tid.

Akutte fysiske skader

Potensielle akutte skadevirkninger inkluderer (i ytterste konsekvens) hjerteinfarkt, hjerneslag, blodpropp i legger og lunger, økt blodtrykk og kroppstemperatur.

Akutte psykiske skader

Psykiske akutte tilstander kan være akutte psykotiske episoder, maniske tilstander og alvorlige depresjoner. For ytterligere informasjon om potensielle komplikasjoner ved bruk av anabole steroider, se «Virkninger og bivirkninger» samt «Tegn og symptomer på bruk».

Hvis noen har disse syptomene

Dersom du eller noen du kjenner viser akutte og alvorlige symptomer som følge av å ha inntatt anabole steroider, kontakt ambulanse på 113. Fortell hva som har vært inntatt, og hvordan situasjonen er nå. Du vil få råd over telefonen om hvordan du best skal forholde deg til situasjonen fram til ambulansen kommer. Ambulansepersonell har taushetsplikt, også når det gjelder bruk av ulovlige stoffer.

I tillegg har Giftinformasjonen en døgnåpen vakttelefon (22 59 13 00) som kan gi hjelp og råd ved overdoser og forgiftninger.

Relaterte sider: