Alkohol og russefeiring

Alkohol er det desidert mest utbredte rusmiddelet under russefeiringen. Den typiske rusvirkningen av alkohol er at du blir mer oppstemt og i et lettere humør, samtidig som koordinasjonen og selvbeherskelsen svekkes i takt med en økende promille. Ved større inntak kan alkohol ha en sløvende virkning.

Når du drikker alkohol så husk:

  • Alkohol virker dehydrerende, det gir væsketap. Derfor må du passe på at du også får i deg alkoholfri væske når du drikker alkohol. Det er også lurt å spise godt på forhånd, og underveis i løpet av dagen.
  • Drikk sakte, og forsøk å holde deg til drikkevarer med en lavere volumprosent alkohol (f.eks. øl/cider fremfor brennevin).
  • Planlegg på forhånd hvor mye du ønsker å drikke, og forsøk å holde deg til dette. Dette er lettere hvis du allierer deg med noen, for å unngå at planen sklir ut når du først har begynt å drikke. Shotting bør unngås.

Følger du disse rådene vil du få en mer kontrollert promille, og dermed også større utbytte av russetiden din.

NB! Tidligere har det oppstått tilfeller av hjernehinnebetennelse i forbindelse med russeferingen.

Det beste du kan gjøre for å unngå dette, er å aldri dele flaske med noen andre. Dersom du eller noen andre opplever urovekkende symptomer, ta kontakt med helsepersonell.

Se våre faktasider om alkohol for utfyllende informasjon. Se også vår app Drikkevett, som kan være et nyttig hjelpemiddel under russetiden.

Les om

Cannabis og russefeiring

MDMA/Ecstasy og russefeiring

LSD, fleinsopp og russefeiring

Syntetiske rusmidler og russefeiring

Benzodiazepiner og russefeiring

 

Les også: