Guide til studiestart

Guide til studiestart – om rusmidler og rus

Det nærmer seg studiestart, og for mange vil det bety starten på en ny tilværelse. En del skal flytte hjemmefra for første gang og kanskje bosette seg på et nytt sted. Dette kan ofte innebære en del festing, aktiviteter og nye bekjentskap. Ofte vil disse tingene også omfatte bruk av rusmidler.

Hva er innafor? Podcast om studietid og rus

«Hva er innafor?» er en live podcast fra RUStelefonen med Maria Stavang aka Piateed om studietid og rus. Sammen med tre studenter ved Universitetet i Tromsø og Sturla Johansen i RUStelefonen diskuterer de alkohol (del 1) og MDMA, hasj og studiedop (del 2).

Har fylla egentlig skylda? Hva sier man når man er full og hva er egentlig fylleangst? Er MDMA, cannabis og akademisk dop utbredt? Er det innafor å bruke, og hvor farlig er det?

Hva er innafor? En splitter ny podcast fra RUStelefonen med Vegard Harm og Jonas Kinge Bergland om studietid og rus. Sammen med tre studenter ved Universitetet i Oslo og Sturla Johansen i RUStelefonen diskuterer de alkohol, cannabis, MDMA og «smart drugs».

iTunes: For å høre podcasten på iTunes, klikk her.

Enten du har lite, middels eller mye erfaring med rusmidler, kan det være nyttig for deg å lese videre i denne guiden – slik at du vet litt mer om hvordan de vanligste rusmidlene egentlig fungerer, samt hva som er viktig å være oppmerksom på. Dersom du ønsker ytterligere informasjon, kan du finne dette på våre faktasider om rusmidler, eller ved å ta kontakt via telefon, chat, eller vår spørsmål og svar-tjeneste.

Les mer: