HAP – Hasjavvenningsapp

Ønsker du å slutte med, redusere eller ta en pause fra ditt cannabisbruk? Vi har utviklet en app som kan gjøre det litt enklere for deg.

Appen, som har fått navnet HAP (hasjavvenningsprogrammet), er ment som et hjelpemiddel for de som ønsker å slutte med eller ha en pause i sitt forbruk av cannabis. Den kan også være til hjelp om du ønsker å redusere ditt bruk. Appen tar utgangspunkt i Hasjavvenningsprogrammet og er utformet i tett samarbeid mellom RUStelefonen og fagkonsulenter som jobber med dette programmet ved Uteseksjonen i Oslo.

Appen kan være et supplement om du får hjelp for hasjavvenning, men kan også fungere godt for de som vil slutte på egenhånd eller som bor på steder hvor det ikke finnes et godt hjelpetilbud. Den er også anonym, om du vil.

Appen er ment som et lavterskel motivasjonsprogram som skal hjelpe brukere som opplever at de har et problem med cannabisbruken sin. Den gir informasjon om vanlige utfordringer man kan oppleve når man slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde seg rusfri. Appen inneholder øvelser og informasjon som er viktig i en slutteprosess, og følger deg dag for dag.

Har du ikke et ønske om å slutte med ditt cannabisforbruk, er ikke denne appen for deg. Appen ønsker å fremstå som nøytral og ikke-moraliserende. Dersom du har innspill til forbedringer, ta gjerne kontakt med oss.

 

Dette kan HAP hjelpe til med:

  • Priskalkulator – oversikt over hvor mye penger du daglig sparer ved å slutte
  • Tidstaker – oversikt over hvor lenge du har vært rusfri
  • Abstinensgraf – oversikt over hvor du er i sluttefasen og hvilke abstinenser og ubehag du kan forvente deg
  • Daglige temaer for motivasjon og refleksjon
  • Triggerdagbok – gjør det enklere for deg å kartlegge og forstå hva som trigger lysten til å ruse deg, og hva du bør gjøre for å avstå
  • Prestasjon – milepæler ved å slutte.